12/1/2008

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη, στην οποία συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον κ. Σούρλα, ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Καραμπέτσας, καθηγητές και εκπρόσωποι των φοιτητών και των αποφοίτων του τμήματος.

Ο κ. Σούρλας παρουσίασε τις κατευθύνσεις του νέου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ετοίμασε το Υπουργείο για το παραπάνω θέμα οι οποίες κρίθηκαν κατ' αρχήν, σε γενικές γραμμές, ως ικανοποιητικές.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των ενδιαφερομένων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ στην Αθήνα τις προσεχείς μέρες, τις λεπτομέρειες της οποίας ανέλαβε να οργανώσει ο κ. Σούρλας, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις τους για την τελική διατύπωση του Π.Δ και να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή και τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.

Τακτοποιείται έτσι σύντομα μια πολύχρονη εκκρεμότητα για το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1