17/3/2005

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
- ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Άμεση δραστηριοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας ζητάει ο κ. Σούρλας για να ελέγχει πλήρως και ν' αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν η ανησυχητική κατάσταση ορισμένων σχολικών κτιρίων του Νομού όπως αυτή περιγράφεται σε δελτία ελέγχου των Εποπτών Υγείας της Δ/νσης Υγείας της ΝΑΜ.

Με αφορμή τη περίπτωση του Ενιαίου Λυκείου Αλμυρού, που είδε το φως της δημοσιότητος προ μηνός περίπου, για την κακή κατάσταση του διδακτηρίου ο κ. Σούρλας είχε ζητήσει από την Δ/νση Υγείας να ενημερωθεί για τη γενικότερη κατάσταση των σχολικών κτιρίων του Νομού μας.

Η Δ/νση Υγείας στην απάντησή της παρέχει τα παρακάτω στοιχεία:
- Από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι 11/2/2005 έχουν ελεγχθεί από τους Επόπτες Υγείας 50 σχολικά κτίρια (13 Νηπιαγωγεία, 19 Δημοτικά και 18 Γυμνάσια – Λύκεια).
- Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται:
α) Καλή σε 18 περιπτώσεις, ήτοι μόνο σε 36%
γ) Κακή σε 7 περιπτώσεις, ήτοι 14%
- Ο έλεγχος θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι σε ποσοστό 64% η κατάσταση των ελεγχθέντων κτιρίων κρίθηκε ως μέτρια ή κακή, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ανησυχία και προβληματισμό στα μέλη της μαθητικής κοινότητος.

Γι' αυτό ο κ. Σούρλας φέρει το θέμα στη Βουλή και με ερώτησή του ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να συντονιστούν οι ενδεδειγμένες ενέργειες και δράσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1