19-10-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ


Να εξαντλήσει η Κυβέρνηση όλες στις δυνατότητες στήριξης των κτηνοτρόφων ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, μιλώντας χθες στη Βουλή.

Ο κ. Σούρλας επανήλθε στο ζήτημα της στήριξης των κτηνοτρόφων, το οποίο με σχετική ερώτηση του συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, όπου ανέπτυξε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Κοντό, ο Αντιπρόεδρος χαρακτήρισε ως θετική την απόφαση του υπουργείου να χορηγήσει δύο εξισωτικές αποζημιώσεις εντός του 2007. Πρόκειται για την εξισωτική αποζημίωση του 2006, που ανέρχεται σε 140.000.000 ευρώ και άρχισε να καταβάλλεται τον Ιούνιο του 2007 αντί του Οκτωβρίου του 2007, οπότε και ήταν προγραμματισμένο και για την εξισωτική αποζημίωση του 2008, που ανέρχεται στο ίδιο περίπου ποσό, και εν τέλει θα καταβληθεί εντός του 2007.

Ο κ. Σούρλας, απευθύνθηκε και προς τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη τονίζοντας πως, έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιδότηση των ζωοτροφών, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να δοθούν άτοκα δάνεια στους κτηνοτρόφους και να γίνει ρύθμιση των χρεών τους.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1