2-11-2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΑΡΠΙΑΣ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Αλέξανδρο Κοντό, ζήτησε την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να τεθεί το ζήτημα της μικροκαρπίας σε όλες του τις διαστάσεις και να εξεταστούν οι δυνατότητες για την οριστική επίλυση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας, στην επιστολή του αναφέρει:

«Ως γνωστόν το θέμα της μικροκαρπίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της περιοχής του Πηλίου. Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις και προκαλεί πολλαπλές επιπτώσεις κυρίως οικονομικής φύσεως.

Κατόπιν πολιτικών αποφάσεων δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και αυτό είναι προς τιμήν της κυβέρνησης που έδειξε κατανόηση παρέχοντας άμεση βοήθεια στους παραγωγούς. Ωστόσο το ζήτημα παραμένει άλυτο και όπως διαφαίνεται, βάσει της σχετικής Υπουργικής απόφασης, είναι και η τελευταία χρονιά που θα δοθεί οικονομική ενίσχυση.

Παρά τις προσπάθειες δε δόθηκε οριστική απάντηση στα αίτια που προκάλεσαν τη μικροκαρπία, ούτε βρέθηκε λύση για το πρόβλημα. Είναι λοιπόν σαφές πως προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης.

Για το λόγο αυτό προτείνω την πραγματοποίηση σύσκεψης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα με όλες του τις παραμέτρους και να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την οριστική επίλυση του».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1