16-4-2009

Γ. Σούρλας: Να ενταχθούν οι ελαιοκαλλιεργητές Μαγνησίας
στα προγράμματα αποζημιώσεων


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας συναντήθηκε με τους ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής Αλμυρού στην Σούρπη και τον Πτελεό και τους ελαιοκαλλιεργητές του Πηλίου στην Αργαλαστή και την Κορώπη, παρουσία των Δημάρχων Πτελέου κ. Παπαστεργίου, Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου, Αργαλαστής κ. Γαϊτανά, Σηπιάδος κ. Βακούλα, Μηλεών κ. Αρέθα, Αρτέμιδος κ. Αλεξόπουλου και του Προέδρου της κοινότητας Τρικερίου κ. Φουρτούνα.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αγροτικών συνεταιρισμών Αλμυρού κ. Λάππας και Πηλίου κ. Σπανός καθώς και οι πρόεδροι των Ελαιοκομικών Αγροτικών Συνεταιρισμών Αχίλλειου κ. Κλιάρης, Πτελεού κ. Λεμονής, Σούρπης κ. Σιώμος, Αργαλαστής κ. Κόκκινος, Ξυνόβρυσης κ. Αναστασίου, Καλών Νερών κ. Μαργωμένος, Μηλέων κ. Σγαρδώνης και Αρτέμιδος κ. Αλπάκης.

Ο κ. Σούρλας συζήτησε το πρόβλημα της καταβολής των αποζημιώσεων και την ένταξη της Μαγνησίας στα προγράμματα αποζημιώσεων των ελαιοκαλλιεργητών.

Σε όλες τις συναντήσεις εκδόθηκαν ψηφίσματα με τα οποία ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τους άλλους ελαιοκαλλιεργητες όπως της Κρήτης και άλλων νησιωτικών περιοχών. Επισημαίνουν δε ότι οι περισσότεροι από τους 9.000 ελαιοκαλλιεργητές της Μαγνησίας είναι μονοκαλλιεργητές και επομένως το μοναδικό τους εισόδημα προέρχεται από την ελιά και το λάδι. Θεωρούν ακόμη άδικη και άνιση την μεταχείριση να δίδονται αποζημιώσεις για άλλες καλλιέργειες όπως το βαμβάκι και διάφορα οπορωφόρα και να εξαιρούνται οι ελαιοπαραγωγοί.

Ο. Γ. Σούρλας διαβίβασε τα ψηφίσματα με τις υπογραφές των ελαιοπαραγωγών στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χατζηγάκη και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κατσαρό επισημαίνοντας ότι πρόκειται για δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί.

Ο κ. Σούρλας ζήτα την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του οποίου είναι γνωστή η ευαισθησία για τους αγρότες, για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών όπως άλλωστε έπραξε και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1