26/5/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

2009-05-25-artemida-dendrokallierg

Θα καταβληθούν εντός των προσεχών ημερών οι αποζημιώσεις στους καλλιεργητές οπωροφόρων δέντρων των οποίων η παραγωγή υπέστη ζημία την προηγούμενη χρονιά λόγω ακαρπίας.

Παράλληλα εντός της εβδομάδος αρχίζουν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα οπωροφόρα δέντρα κατά την φετινή χρονιά λόγω της ακαρπίας επίσης.

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο Δ/ντης ΕΛΓΑ Θεσσαλίας Κ. Παπακώστας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δήμο Αρτέμιδος μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα.

Στην συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αρτέμιδος και Μηλεών κ.κ. Δ. Αλεξόπουλος και Α. Αρέθας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου Γ. Σπανός και το μέλος του Δ.Σ. Γ. Τσακνάκης καθώς και οι πρόεδροι των παρακάτω Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεντρικού Πηλίου: Μηλεών Ευ. Σγαρδώνης, Άνω Λεχωνίων Ι. Αλπάκης, Κάτω Λεχωνίων Α. Χανιάς, Αγριάς Ι. Αδάμος, Δράκειας Ν. Καπέλας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων Ι. Κομνηνάκης.

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική και αποτελεσματική συνάντηση με αποφάσεις και ανακοινώσεις που ικανοποιούν τους παραγωγούς όπου δόθηκε και η ευκαιρία να τεθούν και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν προς τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την επίσπευση όλων των διαδικασιών για τις εκτιμήσεις και την καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1