24/3/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΓΑ


«Ο ΟΓΑ/ΛΑΕ έχοντας ως γνώμονα, τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του προγράμματος και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του, όχι μόνο καταβάλλει στους συμβεβλημένους επιχειρηματίες, το υψηλότερο ποσό επιδότησης, σε σχέση με κάθε άλλο φορέα, αλλά έχει προβεί και σε συνεχείς αυξήσεις των ποσών αυτών τα τελευταία χρόνια».

Την επισήμανση αυτή, μεταξύ άλλων, κάνει στην απάντηση που έδωσε προς τη Βουλή η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά σε αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Γ. Σούρλας ύστερα από σχετικό με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΟΓΑ έγγραφο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Πέραν αυτής της επισήμανσης στην απάντηση της Υπουργού αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αγροτών, η οποία αποτελεί την κύρια παραγωγική τάξη της χώρας, και βασικό τομέα της οικονομίας, πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση της εποχής, γεγονός που κάνει πλέον ορατό τον κίνδυνο ερήμωσης της υπαίθρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Προκειμένου να αποτραπεί η απειλούμενη αυτή οδυνηρή εξέλιξη ο ΟΓΑ συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού μέσω των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας.

Ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΓΑ δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους να πραγματοποιήσουν 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας αλλά παράλληλα συνδράμει και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων ώστε να μπορούν να λειτουργούν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες κυρίως τη χαμηλή τουριστική περίοδο.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των δικαιούχων Δελτίου Κοινωνικού Τουρισμού αυξήθηκε από 120.000 σε 140.000 άτομα για το 2009, δίδοντας τη δυνατότητα, αφενός μεν σε περισσότερους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αφετέρου δε στους επιχειρηματίες που θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλύτερο αριθμό κοινωνικών τουριστών.

Σε κάθε περίπτωση τα ποσά τόσο της επιδότησης του ΟΓΑ όσο και της συμμετοχής του κοινωνικού τουρίστα στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2009 έχουν οριστικοποιηθεί και δεν τίθεται θέμα επανεξέτασής τους.

Ωστόσο κατά τον σχεδιασμό των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας για το 2010 θα υπάρξει επανακαθορισμός των εν λόγω ποσών ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1