30/12/2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Με το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ Πηλίου, Αγρότες της περιοχής Αλμυρού και της περιοχής Κάρλας και Βελεστίνου συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξ. Κοντός.

2008-12-28-a-agrotes-almyrou 2008-12-28-b-agrotes-almyrou

Ενημερώνοντας τους Αγρότες ο κ. Σούρλας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους παραγωγούς με συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση του εισοδήματος.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η μείωση κατά 25% της τιμής των λιπασμάτων
  • Δεν θα αυξηθεί η τιμή των φαρμάκων πέραν του πληθωρισμού
  • Θα μειωθεί ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια

Ως προς τις αποζημιώσεις

  • Θα διατεθούν 85 εκ. €, εκ των οποίων 26 εκ. στη Θεσσαλία για την αποζημίωση της αφορίας των αμυγδαλών και άλλων οπωροφόρων δένδρων.
  • Για την Βαμβακοκαλλιέργεια θα δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για την κάλυψη των ζημιών που υπέστη η Βαμβακοπαραγωγή από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και ενίσχυση για την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.

Μετά την ανακοίνωση αυτών των μέτρων στις συγκεντρώσεις των αγροτών που έγινε παρουσία εκπροσώπου του ΕΛΓΑ και των Προέδρων των Ε.Α.Σ Βόλου και Αλμυρού κ. Ν. Πρίντζου και Ν. Λάππα ενημερώθηκε από τους παρισταμένους παραγωγούς για το σύνολο των προβλημάτων και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μαζί με τον κ. Σούρλα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπων των τριών Ε.Α.Σ. του Νομού και των νέων αγροτών.

Ο κ. Σούρλας ανακοίνωσε ότι θα πάρει την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των Κυβερνητικών Βουλευτών Θεσσαλίας και των Προέδρων όλων των Ε.Α.Σ Θεσσαλίας προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις που θα υποβληθούν στη συνέχεια στην Κυβέρνηση.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1