17/10/2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Θετική αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών των οποίων η φετινή παραγωγή επλήγη από την ακαρπία.

Αυτό προκύπτει από την διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντού προς τον κ. Σούρλα ότι εντός των προσεχών ημερών θα εισηγηθεί θετικά για το θέμα προς την κυβερνητική επιτροπή. Μετά από αυτό ο κ. Σούρλας παρενέβη στο Υπουργείο Οικονομικών και ζήτησε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ως γνωστόν το παραπάνω αίτημα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τέθηκε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου από τον κ. Σούρλα, κατόπιν συναντήσεων που πραγματοποίησε με αμυγδαλοπαραγωγούς της Μαγνησίας στη Ν. Αγχίαλο, στο Σέσκλο και στα Κανάλια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ζημίες δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ αλλά μετά από πολιτική απόφαση, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης προς τους παραγωγούς, όπως το 2006 και 2007 που καταβλήθηκαν τα ποσά των 1.560.000 ευρώ σε 1200 παραγωγούς και των 1.610.000 ευρώ σε 1160 παραγωγούς, αντίστοιχα.

Μετά την απόφαση αυτή, τόνισε ο κ. Σούρλας, διαψεύδονται εκείνοι που υποστήριζαν ότι φέτος δεν θα δοθούν αποζημιώσεις κι ότι πέρυσι δοθήκαν για την εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1