11/8/2007

Γ. Σούρλας: Το Σεπτέμβριο οι αποζημιώσεις για την μικροκαρπία


Εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου για την μικροκαρπία.

Αυτή την διαβεβαίωση έδωσαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και η διοίκηση του ΕΛΓΑ στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα.

Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος, επισήμαναν, για να γίνουν οι εξατομικεύσεις που ολοκληρώνονται μέχρι την 20η Αυγούστου . Στη συνέχεια θα γίνει η εγγραφή των πινάκων. Επίσης απαιτείται ένα δεκαήμερο για την υποβολή των ενστάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών στους 1300 μηλοπαραγωγούς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις που βάσει της πολιτικής απόφασης ανέρχονται σε 3.600.000 € συνολικά.

Έτσι και φέτος για δεύτερη χρονιά , τόνισε ο κ. Σούρλας καταβάλλονται αποζημιώσεις για την μικροκαρπία και εξέφρασε την ικανοποίηση του που έγινε δεκτή η εισήγηση του από την κυβέρνηση.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται επίσης οι διαδικασίες για εκτιμήσεις των ζημιών 2000 παραγωγών στην Μαγνησία που οι δενδροκαλλιέργειες τους επλήγησαν από αφορία ή ακαρπία και 900 παραγωγών που υπέστησαν ζημίες στις καλλιέργειες , ντομάτες, καλαμπόκι, κηπευτικά, μποστανικά από τον καύσωνα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1