1/5/2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΕ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ


Να δοθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για τη ζημιά που υπέστη η παραγωγή από την καρπόπτωση, ζήτησαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί σε δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα στη Ν. Αγχίαλο και στα Κανάλια.

Στις συναντήσεις αυτές που έγιναν παρουσία εκπροσώπων της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, της ΝΑΜ, των ΕΑΣ και των Αγροτικών Συλλόγων έγιναν ευρεία συζήτηση για το πρόβλημα και αποφασίστηκε να ζητηθεί η επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο έτος για την ίδια αιτία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 5.000 περίπου αμυγδαλοπαραγωγούς του Νομού μας για 383.000 δέντρα.

Στις συναντήσεις τέθηκε επίσης και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων (κερασιές, βερικοκιές, αχλαδιές κ.α.) ιδιαίτερα στο πεδινό κεντρικό Πήλιο λόγω αφορίας και ζητήθηκε επίσης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Σούρλας μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε ότι θα συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο και θα ζητήσει των ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναφερόμενων δεντροκαλλιεργητών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1