26/1/2007

Ο κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΒΜΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα που έθεσε τα ζητήματα της επιστροφής του ΦΠΑ των αποζημιώσεων των βαμβακοπαραγωγών από τις πλημμύρες και των μηλοπαραγωγών από την μικροκαρπία.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αποζημιώσεις για το βαμβάκι που θα κυμαίνονται περί τα 20 Ευρώ το στρέμμα. Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι είναι ικανοποιητικό ότι εγκαταλείφθηκαν οι αρχικές σκέψεις για αποζημίωση με 10 Ευρώ το στρέμμα και παρατήρησε ότι η Μαγνησία που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες δεν μπορεί να ταυτιστεί με άλλη περιοχή. Όσο για την καταβολή του ΦΠΑ αναζητούνται λύσεις που δεν θα παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία αλλά θα ικανοποιούνται οι αγρότες. Εκτιμάται βάσιμα τόνισε ο κ. Σούρλας ότι θα πλησιάσει το 15% που είναι και η απαίτηση των αγροτών.

Για την μικροκαρπία ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι συντρέχουν ακριβώς οι ίδιες προϋποθέσεις, ίδιοι λόγοι που υπαγόρευσαν τις αποφάσεις για αποζημιώσεις την προηγούμενη χρονιά και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται διαφορετική στάση των συναρμόδιων Υπουργών.

Το δίκαιο των αιτημάτων των μηλοπαραγωγών και το βάσιμο των επιχειρημάτων επιβάλλει να σταθώ δίπλα στους μηλοπαραγωγούς κατέληξε ο κ. Σούρλας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1