28/12/2004

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα μετά τις τελευταίες διαμαρτυρίες των βαμβακοπαραγωγών για την διάθεση της παραγωγής τους .

Συγκεκριμένα απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο στην οποία αναφέρει :

«Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις αποφάσεις που διαμορφώθηκαν για τη διάθεση του βαμβακιού εντείνονται οι διαμαρτυρίες των βαμβακοπαραγωγών στη Μαγνησία και ευρύτερα στη Θεσσαλία.

Διαμαρτύρονται :
1. Γιατί ενώ στις 22 του μηνός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο διεφάνη ότι είχαν τη δυνατότητα να παραδώσουν το 60% περίπου της αδιάθετης ποσότητας , τελικά καλούνται να παραδώσουν μόνο το 28,5 %.
2. Γιατί επιβάλλεται κατά αυστηρό και απόλυτο τρόπο η αυτοπρόσωπη παράδοση ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πλήρους αδυναμίας να παραστούν προσωπικώς, όπως π.χ. οι νοσηλευόμενοι σε Νοσοκομεία.
3. Γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να παραδώσουν βαμβάκι όταν η ποσότητα που δικαιούνται είναι κάτω των 200 κιλών. Και αυτή η περίπτωση αφορά κυρίως παραγωγούς με χαμηλά εισοδήματα.

Οι εξελίξεις αυτές προφανώς δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των παραγωγών από τη νέα Κυβέρνηση, οι οποίοι είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν θα υπήρχαν μη επιλέξιμα βαμβάκια και επομένως ούτε αδιάθετες ποσότητες.

Γι' αυτό, σε συνέχεια και προηγούμενης επιστολής μου, επανέρχομαι στο θέμα με την προσδοκία ότι θα επανεξετασθούν οι τελευταίες αποφάσεις για την ικανοποίηση των βαμβακοπαραγωγών».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1