3/9/2005

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
- ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ 438 ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

 

Εν όψη της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας συναντήθηκε με τους προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού κ. Νίκο Λάπα, Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο τον Αντινομάρχη Πέτρο Μπατζιάκα, τον Διευθυντή Γεωργίας Πέτρο Ζυγούρη και το Διευθυντή ΕΦΙΑΓΕ Ιωάννη Ρούμπο. Για το θέμα αυτό θα συναντηθεί την προσεχή εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Πηλίου κ. Δημήτρη Σπανό.

Με το νομοσχέδιο υλοποιούνται πολλές βασικές κυβερνητικές αποφάσεις άμεσης προτεραιότητας που αποβλέπουν:
- Στην αναδιοργάνωση και στον εκσυγχρονισμό των φορέων στήριξης της αγροτικής οικονομίας και του Έλληνα αγρότη.
- Στην οργανική διασύνδεση και συνεργασία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με τις επιχειρήσεις του ευρύτερου αγροτικού τομέα.
- Στην ουσιαστική βελτίωση της εφαρμοζόμενης τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή και την πληροφόρηση των αγροτών.
- Στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.
- Στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την ΚΑΠ, το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και από την προγραμματική διακηρύξει 2007- 2013.

Από την ανάλυση και την συζήτηση του νομοσχεδίου προέκυψαν σημαντικές διαπιστώσεις, συμπεράσματα και προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το νομοσχέδιο, στοιχεία τα οποία ο κ. Σούρλας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή θα θέσει υπ' όψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του νομοθετικού σώματος.

Ακόμη ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τους προέδρους των Ενώσεων ότι ικανοποιήθηκαν οι ενστάσεις 438 βαμβακοπαραγωγών του νομού που είχαν υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ . Ετσι ικανοποιείται αν όχι για όλους αλλά για τους περισσότερους βαμβακοπαραγωγούς ένα δίκαιο αίτημα που ως γνωστον τους είχε οδηγήσει σε έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1