Βουλή, 19/10/2004

Τιμητική εκδήλωση της Βουλής για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες

 

Τους Έλληνες Ολυμπιονίκες των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τίμησε η Βουλή των Ελλήνων σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2004, στις 11 το πρωί.

proedroio

Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα απεύθυνε χαιρετιστήρια ομιλία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας ενώπιον της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», της πολιτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής της Αθήνας και άλλων επισήμων προσκεκλημένων. Ακολούθησαν ομιλίες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και στη συνέχεια έλαβε χώρα η βράβευση των Ολυμπιονικών που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στα αθλήματα των Αγώνων, στους οποίους δόθηκαν χρυσά μετάλλια με παράσταση του θεού Αγώνα από τετράδραχμο της Σκοπέλου του 5ου αι. π. Χ. και τιμητικοί πάπυροι.

karamanlisΟ Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απένειμε μετάλλιο στον κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, που κατέλαβε την πρώτη θέση στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής.

Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα απένειμε μετάλλια στις κυρίες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Παπανδρέου απένειμε μετάλλια στους Ολυμπιονίκες Νικόλαο Σιρανίδη και Θωμά Μπίμη, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις.

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρία Αλεξάνδρα Παπαρήγα απένειμε μετάλλιο στην Ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα, που κατέλαβε την πρώτη θέση στα 20.000 μ. βάδην.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος απένειμε μετάλλιο στην Ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά, που κατέλαβε την πρώτη θέση στα 400 μ. με εμπόδια.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των άλλων Ολυμπιονικών από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, τους Αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους των Κομμάτων. 

aggelopoulou

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

robinson

 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ – ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

koutsopetrou

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΠΕΤΡΟΥ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 3μ. 

kokodis

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΩΔΗΣ – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

ksilouris

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ – 4Χ200 ΕΛ. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

 niangouara

κα ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ

 Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας κ. Γ. Παπαδογιαννάκης προσέφερε στην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα αργυρό κλαδί ελιάς εκ μέρους της Ολυμπιακής Ομάδας του 2004, παρουσία του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χ. Σαρτζετάκη, του τ. Πρωθυπουργού κ. Ι. Γρίβα, της Δημάρχου Αθηναίων κας Ντ. Μπακογιάννη, του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Λ. Νικολάου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Γαλακτόπουλου, του εκπροσώπου του 'Αθήνα 2004' κ. Πυργιώτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Α. Καρρά. Όπως είπε ο κ. Παπαδογιαννάκης, «η ελιά αποτελεί σύμβολο του Ολυμπισμού, αφού ως γνωστόν ο κότινος, δηλαδή το στεφάνι της αγριελιάς, αποτελούσε το έπαθλο των αρχαίων Ολυμπιονικών».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών που κατέλαβαν από την τέταρτη έως την όγδοη θέση, από τους Αντιπροέδρους της Βουλής, στην Αίθουσα Γερουσίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1