25-2-2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα το Ασφαλιστικό, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Ο κ. Σούρλας, στην δήλωση του, αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής, κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για μία εθνική και κοινωνική υπόθεση άμεσης προτεραιότητας και παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία συνθέτουν την νοσηρή κατάσταση του υφιστάμενου Ασφαλιστικού Συστήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως λειτουργούν 155 φορείς ή κλάδοι ασφάλισης και ξεκαθάρισε πως η κατάσταση δεν επιδέχεται κανενός περιθωρίου διαιώνισης.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού αποτελεί μονόδρομο καθώς, όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί η κατάσταση, να καταστεί το Ασφαλιστικό Σύστημα εκ νέου βιώσιμο και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολλών, των νέων γενεών και των οικονομικά ασθενέστερων, χωρίς να θίγονται κεκτημένα δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τις προωθούμενες τομές που θα επιφέρουν ένα σύγχρονο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο Σύστημα Ασφάλισης.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά από τη συζήτηση καταδείχτηκε η άρνηση της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπιση του προβλήματος, η αντίφαση της που ενώ δείχνει να συμμερίζεται την ύπαρξη του προβλήματος δεν πρότεινε λύσεις. Επιμένει σε μια μικροκομματικές πολιτικές που δεν έχουν καμία προοπτική».

Ο κ. Σούρλας, καταλήγοντας, τόνισε πως ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όχι μόνο είχε επισημάνει την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης αλλά, όπως υπενθύμισε τότε είχαν γίνει και τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία όμως δεν συνέχισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενες το πολιτικό κόστος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1