2-6-2009

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
«ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΝΔ»


Την αναστροφή του πολιτικού κλίματος υπέρ της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, μιλώντας τους ετεροδημότες της Αθήνας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε, με θέμα «Οι ευρωεκλογές καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις».

Δεδομένης της συνεχούς επαφής του Αντιπροέδρου της Βουλής με τους πολίτες της Μαγνησίας, η μεταβολή της στάσης τους είναι εμφανής. «Το κλίμα, όπως διαπίστωσα από την επικοινωνία μου με τον κόσμο κατά την περιοδεία μου στο Νομό, γίνεται ολοένα και ευνοϊκότερο υπέρ της ΝΔ» τόνισε ο κ. Σούρλας.

«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια και οι ομοβροντίες, από τα Μ.Μ.Ε., την αντιπολίτευση καθώς και κάποια οικονομικά συμφέροντα, κατά της Ν.Δ. και προσωπικά κατά του Κώστα Καραμανλή, έχουν πλέον προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο των οπαδών της φιλελεύθερης παράταξης αλλά και των πολιτών γενικότερα. Γίνεται κοινή πεποίθηση πως ο πρωθυπουργός ασκεί υπεύθυνη πολιτική αφήνοντας εκτός λαϊκισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες και προστατεύοντας πάντα το εθνικό συμφέρον και το μέλλον των πολιτών».

Ο κ. Σούρλας καλώντας όλους τους πολίτες να δώσουν ηχηρό «παρών» στις 7 Ιουνίου, είπε: «Σε αυτή την αναμέτρηση, με την ευρωπαϊκή διάσταση αλλά και την επίδραση της στην εσωτερική πολιτική, οφείλουμε να ανταποκριθούμε όλοι. Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες δηλώνοντας έτσι την αντίδραση τους σε όσους χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα και προτάσσοντας ισοπεδωτικές αντιλήψεις, προτρέπουν ανεύθυνα για αποχή με σκοπό να καταστήσουν τον πολίτη ανενεργό.

Οι πολίτες πρέπει και αξίζει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και σε αυτές τις εκλογές η Ν.Δ. πορεύεται με δύο τουλάχιστον συγκριτικά πλεονεκτήματα:
1ον: Ήταν το κόμμα που με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στάθηκε όρθιο απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο των αντιευρωπαϊστών, πρωτοστατούντος του ΠΑΣΟΚ και υπέγραψε τη συνθήκη ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα στις 28 Ιουνίου 1979.
2ον: Η πολιτική της Ν.Δ. μπορεί να εκφράσει γνήσια και ουσιαστικά της Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όσο για τους ψηφοφόρους εκείνους που κρίνουν βάσει της εσωτερικής πολιτικής, οφείλω να υπενθυμίσω πως η Ν.Δ. στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της έχει επιτύχει σοβαρό μεταρρυθμιστικό έργο. Μέσα στην επόμενη διετία η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της με την ίδια υπευθυνότητα και θα διορθώσει λάθη και παραλήψεις. Η Ν.Δ. θα ανακηρυχτεί κυρίαρχη δύναμη και μετά τις Ευρωεκλογές» κατέληξε ο κ. Σούρλας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1