30/11/2009

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ


Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού του κόμματος από τη βάση και μάλιστα με πρωτοφανή συμμετοχή αποτελεί ιστορικό γεγονός όχι μόνο για την Νέα Δημοκρατία αλλά και για την πολιτική ζωή της χώρας. Η εκλογή αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά μ΄αυτή την διαδικασία, του αποδίδει εξέχουσα τιμή αλλά και του αναθέτει μεγάλες ευθύνες.

Ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του κόμματος αλλά και για την αποκατάσταση της συνοχής των μελών που έχει διαταραχθεί ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ευθύνη για την αποκατάσταση του ηθικού πλεονεκτήματος της παράταξης που είχε τρωθεί κατά την άσκηση της εξουσίας.

Εντολή της βάσης είναι και η αναδιοργάνωση ώστε τα μέλη του κόμματος να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της κομματικής πορείας, ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για εξαρτήσεις από εξωθεσμικά κέντρα ούτε για ολιγωρία στην υποχρέωση για αυτοκάθαρση.

Ο νέος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της βάσης όπως ενδεικτικά προαναφέρθηκε, δοθέντος μάλιστά ότι έχει και την δεδηλωμένη απόφαση στήριξης της συνυποψήφιάς του για την αρχηγία Ντόρας Μπακογιάννη, όπως προκύπτει από την γενναιόφρονη και υπεύθυνη δήλωσή της κατά την έκδοση του αποτελέσματος της εκλογής.

Εμείς όλοι, στελέχη και οπαδοί, έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον νέο αρχηγό σε μία από τις δυσκολότερες περιστάσεις που περνάει η παράταξή μας αλλά κι η χώρα.

Τελικά εκτιμώ προσωπικά ότι, με τον Αντώνη Σαμαρά και με μια εκλογική βάση που αποφάσισε να δράσει σε τέτοιο βαθμό που να συνιστά ειρηνική επανάσταση, διαγράφεται μέλλον ευοίωνο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1