6/6/2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


Στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την φευγαλέα επίσκεψή του στον Αλμυρό απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας κατά την ομιλία του που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη.

Στις δηλώσεις του τόσο για τη «δήθεν» ανύπαρκτη πολιτική της Κυβέρνησης γενικότερα και ειδικότερα στον αγροτικό τομέα όσο και με τις δημαγωγικές του υποσχέσεις ο κ. Σούρλας επισήμανε:

Ατύχησε ο κ. Παπανδρέου όταν επέλεξε να κάνει επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης και μάλιστα κατά την επίσκεψή του σε θερμοκήπιο της περιοχής ενώ έπρεπε να γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση μείωσε την ασφαλιστική εισφορά για τα θερμοκήπια από 3% σε 0,5%.

Θα μπορούσε ο κ. Παπανδρέου να μας απαντήσει σε πια στοιχεία στηρίζεται όταν:

• Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στη Μαγνησία από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ την 5ετία 1999-2003 επί ΠΑΣΟΚ ανέρχονταν σε 21 εκ. ευρώ ενώ ανήλθαν την 5ετία της Ν.Δ. σε 71 εκ. ευρώ. Πανελλαδικά δόθηκαν 900εκ. και 2,2 δις ευρώ αντίστοιχα

• Για πρώτη φορά και μάλιστα για τρεις συνεχόμενες φορές καταβάλλονται αποζημιώσεις για μικροκαρπία στους μηλοπαραγωγούς της Μαγνησίας.

• Για πρώτη φορά ενισχύθηκε το εισόδημα 410.000 αγροτών με 500 εκ. ευρώ όταν μάλιστα σε αντίστοιχες διεκδικήσεις αγροτών, με μπροστάρηδες τους αγρότες της περιοχής Αλμυρού, όχι μόνο δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους αλλά τους προπηλάκιζαν και ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ

• Για πρώτη φορά οι αγρότες αποζημιώθηκαν για την επανασπορά βάμβακος

• Οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ καταβάλλονται εντός 3 μηνών από τη λήξη της συγκομιδής του προϊόντος ενώ επί ΠΑΣΟΚ δίνονταν με την πάροδο ετών

• Για πρώτη φορά καταβλήθηκαν αποζημιώσεις για ζημιογόνα αίτια μη καλυπτόμενα από τον ΕΛΓΑ

• Για πρώτη φορά αποζημιώνονται οι ελαιοπαραγωγοί.

• Αυξήθηκαν τα ζημιογόνα αίτια, για τα οποία αποζημιώνεται το ζωικό κεφάλαιο, από 15 σε 32.

• Είναι γνωστό ότι αύξηθηκε η βασική αγροτική σύνταξη κατά 64% και συγκεκριμένα από 201 ευρώ το 2004 σε 330 ευρώ σήμερα.

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΞΗΡΙΑ: Ατύχησε ο κ. Παπανδρέου όταν έκανε τις δηλώσεις αυτές και μάλιστα σε μια περιοχή όπου αποφασίστηκε η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ. Έπρεπε να γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο, το οποίο επιλύει οριστικά το πρόβλημα άρδευσης χιλιάδων στρεμμάτων της περιοχής Αλμυρού που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους αγρότες για το οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον.

Ο κ. Σούρλας, που ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με την ομιλία του στον Αλμυρό, ανέφερε ότι παρά τη λυσσώδη επίθεση και τις διαστρεβλώσεις, την σκανδαλολογία από την αντιπολίτευση, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και από τα σε διατεταγμένη υπηρεσία ενεργούμενα της οικονομικής ολιγαρχίας, η Ν.Δ. θα είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη και μετά τις Ευρωεκλογές.

Είναι διαπιστωμένο ότι με τον υπεύθυνο και πειστικό λόγο του Καραμανλή κατέρρευσαν οι συκοφαντίες και η επιχείρηση μηδενισμού του κυβερνητικού έργου που εργολαβικά ανέλαβαν οι προαναφερθέντες παράγοντες.

Ο κ. Σούρλας κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να παραμερίσουν τις όποιες δυσαρέσκειες και πικρίες και να δώσουν δυναμικό παρόν σ' αυτό το προσκλητήριο, σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλωστε, κατέληξε, έχουμε ακόμη 2 χρόνια μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε το έργο μας, να διορθώσουμε λάθη και να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας όπου χρειαστεί.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1