19-2-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας για την άμεση αποδοχή της πρότασης που υπέβαλλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης για τα Ναρκωτικά.

Ο κ. Σούρλας, πρότεινε στον κ. Αβραμόπουλο να αναλάβει την πρωτοβουλία πρόσκλησης του αρμόδιου Υπουργού του Αφγανιστάν κατά των Ναρκωτικών στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσει τον Έλληνα ομόλογο του αλλά και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας, πρότεινε να κληθεί ο Υπουργός κατά των Ναρκωτικών του Αφγανιστάν, μιας χώρας που όπως επεσήμανε, παράγει το 90% της ηρωίνης που διακινείται στον κόσμο, και μάλιστα, παρουσία 41.000 ενόπλων από τριάντα οκτώ χώρες.

Θα έχει πολλά να πει σε εσάς και στην αρμόδια Επιτροπή, τόνισε ο κ. Σούρλας και συνέχισε, λέγοντας: «Ας πάρει η χώρα μας μια πρωτοβουλία. Είναι πολύ μεγάλος ο πόνος. Ας ασχοληθούμε με την πηγή του προβλήματος. Θερμή παράκληση. Ο Υπουργός του Αφγανιστάν προτίθεται να έρθει εφόσον προσκληθεί. Σε έμενα προσωπικά, είπε κατά την τελευταία επίσκεψή μου στη Καμπούλ: «ας με καλέσει κάποιος από την κυβέρνηση, από το Κράτος, από τη Βουλή να έρθω στην Ελλάδα, να σας πω τι εκτάσεις καλλιεργούνται, τι προτείνω ως λύσεις για εναλλακτικές καλλιέργειες, ποια εθνικά σχέδια έχουμε».

«Εκεί αγωνίζονται τόσο για τον εκδημοκρατισμό τους όσο και για να μην έχουν αυτό το βάρος της καλλιέργειας και παραγωγής των ναρκωτικών. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ επί Ταλιμπάν, με τον Μουλά Ομάρ, το 2000 να παράγονται στο Αφγανιστάν 185 τόνοι οπίου και το 2007, παρά την παρουσία χιλιάδων στρατιωτών, Νατοϊκών και ευρωπαϊκών να παράγονται 8.300 τόνοι!», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, εξήρε την γνωστή ευαισθησία του κ. Σούρλα επί αντίστοιχων ζητημάτων και αφού τον συνεχάρη για την πρόταση που υπέβαλλε, δήλωσε πως η Κυβέρνηση την αποδέχεται, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα των ναρκωτικών δεν είναι πια ούτε τοπικό, ούτε εθνικό, ούτε ευρωπαϊκό».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1