20/6/2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ


Κατά την επίσκεψή του στην Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο που οργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ο Γ. Σούρλας αφού ενημερώθηκε για την λειτουργία της μονάδος και τις προοπτικές που διαγράφονται εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδος που προσφέρει υπηρεσίες σε 100 εξαρτημένα άτομα και επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από παρέμβασή του στην διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα αποφασίστηκε η στελέχωση και με άλλο δυναμικό και αναμένετε σύντομα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και άλλα 40 άτομα ώστε να μην υπάρχει πλέον λίστα αναμονής.

Ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι μία ακόμη ημέρα-εβδομάδα κατά των ναρκωτικών μας βρίσκει με το πρόβλημα να εντείνετε. Η παραγωγή των εξαρτησιογόνων ουσιών αυξάνετε και οι ισχυροί της γης φαίνεται ότι παραμένουν θεατές στο δράμα που εξελίσσεται. Χαρακτηριστική περίπτωση το Αφγανιστάν όπου παράγεται το 90% της ηρωίνης που διακινείται παγκοσμίως παρά την παρουσία δεκάδων χιλιάδων ενόπλων από 37 χώρες.

Ο κ. Σούρλας τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα και να γίνει αντιληπτό ότι είναι υπόθεση όλων μας. Γνωρίζουμε ποια είναι τα αίτια που οδηγούν στα ναρκωτικά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ως άτομα.

2009-06-20-narkotika-dimarxeio

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά των ναρκωτικών που διοργάνωσε το Αντιναρκωτικό Μέτωπο σε συνεργασία με τα Συνοικιακά Συμβούλια του Δήμου Βόλου. Οι εκδηλώσεις του Αντιναρκωτικού Μετώπου θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1