23/8/2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας μετά την επίσκεψη στην μονάδα χορήγησης υποκατάστατων στο Νοσοκομείο Βόλου σε άτομα εξαρτημένα από ηρωίνη, εξέφρασε την ικανοποίηση του ως πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου για την ίδρυση και λειτουργία της μονάδος μετά από επίμονες προσπάθειες τεσσάρων και πλέον ετών.

Με την λειτουργία της Μονάδος τόνισε ο κ, Σούρλας εξαρτημένα άτομα δεν θα χρειαστεί να μεταβαίνουν 3 φορές την εβδομάδα στην Λάρισα όπως έως τώρα συναιβενε με ότι αυτό συνεπάγονταν σε δαπάνες και ταλαιπωρία. Επίσης σταδιακά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χορήγησης Βουπρενορφίνης όλα τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στην λίστα που καταρτίστηκε πρόσφατα και κατάγονται από την Μαγνησία.

Ο κ. Σούρλας μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Φωτεινόπουλο ανακοίνωσε ότι θα προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό για την πλήρη ανάπτυξη της μονάδος που μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα από 120 εξαρτημένα άτομα, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρει το υπάρχον προσωπικό για το έργο που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης.

Επισήμανε ακόμη ότι η χορήγηση βουπρενορφόνης δεν είναι πανάκεια , δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης αλλά παρέχει την δυνατότητα στο χρήστη ηρωίνης με μεγαλύτερη νηφαλιότητα να δει το πρόβλημα του, να αναθεωρήσει απόψεις, να ανασυγκροτηθεί και να πάρει τις αποφάσεις του για την έξοδο από τον δρόμο της καταστροφής.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα των ναρκωτικών και παρουσίασε στοιχειά τα οποία δικαιολογημένα δημιουργούν έντονή ανησυχία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι των τελευταίο χρόνο είχαμε αύξηση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις κόκας στην Κολομβία αλλά και στις άλλες χώρες των Άνδεων κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι δε καλλιεργούμενες εκτάσεις οπίου – παπαρούνας στο Αυγανισταν οπού παράγεται το 92% της ηρωίνης που διακινείται σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 17% και μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια χώρα όπου βρίσκονται ειρηνευτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟ , ΗΠΑ και άλλες χώρες που υπερβαίνουν τις σαράντα.

Αυτή η εξέλιξη τόνισε ο κ. Σούρλας μας ανησυχεί έντονα και επειδή δεν διαγράφονται στο άμεσο μέλλον καλύτερες προοπτικές πρέπει να αναλάβουμε ως άτομα , οικογένειες και κοινωνία

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1