18/11/2006

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Το Δεκέμβριο αρχίζει η λειτουργία της μονάδας χορήγησης υποκατάστατων σε εξαρτημένα από ηρωίνη άτομα. Αυτή την διαβεβαίωση έδωσαν στο Αντιπρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Μετώπου Γ. Σούρλα ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Κ. Μπάλας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γ. Σπηλιόπουλος και συγκεκριμένα:

Το Νοσοκομείο Βόλου εντός του Δεκεμβρίου θα παραχωρήσει τον χώρο που σήμερα στεγάζεται η Αιμοδοσία, που μεταφέρεται στην νέα πτέρυγα, καθώς επίσης και τον εξοπλισμό και ότι άλλο έχει συμπεριληφθεί στην συμφωνία.

Ο ΟΚΑΝΑ, όπως είπε ο κ. Μπάλας, προωθεί την διαδικασία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού, της εκπαίδευσης για την ειδική αυτή αποστολή και αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας που ανέρχεται σε 600.000 Ευρώ ετησίως.

Επομένως η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Νοσοκομείου και ΟΚΑΝΑ το Μάρτιο του 2006, μετά από παρεμβάσεις του Αντιναρκωτικού Μετώπου, εντός του Δεκεμβρίου αρχίζει να τίθεται σε λειτουργία.

Με την Μονάδα αυτή δίδεται η διέξοδος σε δεκάδες εξαρτημένα από ηρωίνη άτομα από τον Βόλο και την Μαγνησία που σήμερα πηγαίνουν σε Νοσοκομείο της Λάρισας αλλά και για πολλά άλλα από την περιοχή μας που βρίσκονται στην λίστα αναμονής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1