Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, 3 έως 6 /12/2006

Β' ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ»

Διοργάνωση: Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής»

 2006-12-3 β διαβαλκανικο

Στο Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των νέων στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση των Βαλκανικών Κρατών» στο Βόλο, 3 έως 6 Δεκεμβρίου 2006, παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας. Το Συνέδριο συν-διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» κ. Γ. Σούρλας, τόνισε από την πλευρά του ότι «η Ορθοδοξία είναι ο ισχυρότερος συνεκτικός ιστός μεταξύ των λαών που κατοικούν στα Βαλκάνια και σήμερα καλείται και πάλι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί πιστεύει σε ιδανικά και ιδεώδη που ξεπερνούν τους τοπικισμούς, και οικοδομεί κοινωνίες που υπερβαίνουν στείρες αντιλήψεις περί διαφορών».

2006-12-3 β διαβαλκανικο2

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, καθώς και εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Μολδαβίας και τοπικές αρχές.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1