Μαγνησία

25-2-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ


Στην τελική ευθεία προς την υλοποίηση του, βρίσκεται το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από το 2005, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα.

Ο κ. Σούρλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απάντηση την οποία έλαβε από την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία η μελέτη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 €– προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2008, ενώ η κατασκευή του θα αρχίσει το 2010.

Το έργο είναι εντεταγμένο στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των κύριων αθλητικών υποδομών των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και πρόκειται να φιλοξενήσει το σύνολο των κωπηλατικών αγώνων και η υλοποίηση του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, δήλωσε πως η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στη λίμνη Κάρλα αποτελεί ένα έργο μακράς πνοής για την περιοχή, καθώς η δημιουργία του έχει άξονα την λειτουργία ενός προπονητικού κέντρου με Εθνικό και Διεθνή προσανατολισμό.

«Η κατασκευή του είναι επιβεβλημένη καθώς, πέραν της χρείας του κατά τους Μεσογειακούς Αγώνες, θα ενισχύσει τον ναυταθλητισμό στη Μαγνησία και θα αναδείξει τους παγκόσμιους Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Επίσης θα δημιουργηθεί ένας στίβος κωπηλασίας και κανόε- καγιάκ, Ολυμπιακών προδιαγραφών με δυνατότητα φιλοξενίας τόσο Εθνικών όσο και Διεθνών Αγώνων. Ο αγωνιστικός στίβος που θα ποντιστεί θα είναι διαστάσεων μήκους 2.000 μέτρων, πλάτους 120 μέτρων και βάθους 3, 5 μέτρων», δήλωσε ο κ. Σούρλας και πρόσθεσε πως η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Σκοπευτηρίου Μακρών Αποστάσεων και την επανασύσταση του ταμιευτήρα της Κάρλας, θα αναβαθμίσουν την περιοχή και παράλληλα θα την μετατρέψουν σε σύγχρονο τουριστικό πόλο έλξης.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1