Μαγνησία

26/1/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να συναντηθεί η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 με τον Υπουργό Πολιτισμού. Αυτό ανακοίνωσε στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από σχετικό αίτημα του.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε συνάντηση της Ο.Ε. προκειμένου να ενημερωθεί ο Υπουργός σχετικά με την πορεία των έργων αλλά κυρίως για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο κ. Σούρλας, κατά την επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά, επισήμανε την καθυστέρηση ορισμένων διαδικασιών που απαιτούνται τόσο για την προετοιμασία όσο και για επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων, που -όπως τόνισε- είναι θέμα εθνικής και όχι τοπικής σημασίας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι σημαντική προϋπόθεση για την επιτάχυνση της κατασκευής των υποδομών αποτελεί η προώθηση του σχετικού σχεδίου Νόμου για την ψήφιση των απαιτούμενων ρυθμίσεων.

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη να ενταχθεί στις υποδομές των Μεσογειακών Αγώνων και το κωπηλατοδρόμιο της λίμνης Κάρλας, όπως άλλωστε συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο διεκδίκησης των Αγώνων. «Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ασάφειες ως προς την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου και καθυστερήσεις που δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων» τόνισε.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, τέλος, αναφερόμενος στο Μεσογειακό Χωριό, επεσήμανε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις ως προς την επιλογή του χώρου και την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1