Μαγνησία

17/05/2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της Εκτελεστικής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, Τουρισμού, Πολιτισμού και Μεταφορών ζητά την άμεση δραστηριοποίησή τους προκειμένου να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες προετοιμασίες εγκαίρως για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

- Η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 είναι υπόθεση όχι μόνο τοπική θεσσαλική αλλά και εθνική. Είναι λοιπόν επιβεβλημένο οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία. Επομένως πρέπει μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές και δράσεις, για την υλοποίηση των οποίων εμπλέκεται η κεντρική εξουσία, με στόχο την άρτια διοργάνωση των αγώνων.

- Επιβάλλεται να εκσυγχρονιστούν υπάρχουσες υποδομές και να ολοκληρωθούν και άλλες νέες να κατασκευασθούν. Είναι προφανές ότι εκτός από τα συγκεκριμένα έργα πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη προετοιμασία για την υποδοχή, φιλοξενία και άνετη διαμονή των επισκεπτών έτσι ώστε να προκύψουν θετικά στοιχεία για την προβολή της περιοχής αλλά και της χώρας.

- Για όλους τους παραπάνω λόγους επιτακτική προβάλλει η ανάγκη κλιμάκια των εμπλεκόμενων υπουργείων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την οργανωτική επιτροπή, να εξετάσουν και να θέσουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων.

- Τα χρονικά περιθώρια για τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης είναι περιορισμένα και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται, με την επίκληση του περιορισμένου χρόνου να οδηγούμαστε σε αναθέσεις έργων με αδιαφανείς διαδικασίες.

- Για την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Σούρλας, επιβάλλεται να γίνουν πολλά έργα στην περιοχή μας.

- Πιο συγκεκριμένα:
Έργα οδικών αξόνων όπως ο περιφερειακός, ο κόμβος Βελεστίνου, ο κόμβος Σέσκλου, το οδικό κύκλωμα Πηλίου, το λιμάνι του Βόλου, το πολιτικό αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου (ολοκλήρωση αεροσταθμού και οδικής πρόσβασης σ' αυτό), έργα ΟΣΕ, ανασύσταση λίμνης Κάρλας (κωπηλατοδρόμιο), ολοκλήρωση σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο, Μεσογειακό χωριό (πιθανόν να έχει καθυστερήσει και μάλιστα αδικαιολόγητα). Σ' όλα αυτά μπορούν ακόμη να προστεθούν και έργα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1