Μαγνησία

2-9-2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΗΛΙΟΥ


Να εκσυγχρονιστεί το οδικό κύκλωμα του Πηλίου ή τουλάχιστον να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία και να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας.

Αναλυτικά ο κ. Σούρλας αναφέρει:

«Το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο Ανατολικό Πήλιο και συγκεκριμένα στη θέση «Τσουνάκα» στο Ξουρίχτι του Δήμου Μουρεσίου και κόστισε τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας επισκέπτες της περιοχής επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη εκσυγχρονισμού του οδικού κυκλώματος Πηλίου.

Το οδικό δίκτυο παραμένει ασυντήρητο εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια, διατηρώντας τις ίδιες γεωγραφικές προδιαγραφές από την διάνοιξη του. Παρά τα αιτήματα που υποβάλλονται τα τελευταία 20 χρόνια από τις πρώην Κοινότητες, τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς που ζητούν συντήρηση και εκσυγχρονισμό του κυκλώματος, η κατάσταση παραμένει σταθερή.

Απολογισμός αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων –την τελευταία 5ετία τα 6 ήταν θανατηφόρα. Όπως είναι φυσικό, πέραν του βαθμού επικινδυνότητας για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, η κακή κατάσταση του οδικού κυκλώματος επηρεάζει και την τουριστική κίνηση καθώς αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα επιλογής του Πηλίου ως τόπο διακοπών, από τους εν δυνάμει επισκέπτες.

Είναι προφανές πως επιτακτική προβάλει η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί πλήρως το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων που καθημερινά μετακινούνται μέσω του κυκλώματος από και προς την πόλη του Βόλου, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα, όσο και την ασφαλή μετάβαση των επισκεπτών. Κι επειδή ο πλήρης εκσυγχρονισμός πιθανόν να καθυστερήσει, είναι επιβεβλημένος ο ενδελεχής έλεγχος του δικτύου και ο εντοπισμός των επικίνδυνων σημείων, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1