Μαγνησία

24-6-2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ


Μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα θέματα του Πηλίου, ο κ. Σούρλας εξέφρασε την ικανοποίηση του αφού –όπως τόνισε– «επιτέλους προβλήματα που ταλανίζουν επί μακρόν τους κατοίκους της περιοχής και τα οποία δικαιολογημένα διεκδικούν οι αγρότες, βρίσκουν τη λύση τους.

Το κλειστό κύκλωμα άρδευσης και η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών –που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρόεκυψαν από την συνεχιζόμενη μικροκαρπία– καθώς και τα έργα υποδομής διαγράφουν ευοίωνες προοπτικές για την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών και γενικότερα στη βελτίωση των συνθηκών σε μια περιοχή όπου εκτός από τον τουρισμό, οι απολαβές του αγροτικού επαγγέλματος, για πολλούς Πηλιορείτες, αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα», κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Ικανοποιητική ήταν η απάντηση του υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και όσον αφορά στο φράγμα Μαυρομάτη. Ο Υπουργός είπε πως θα συνεχιστεί απρόσκοπτη η χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του έργου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1