Μαγνησία

12/3/2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΚΗ


Στην έναρξη των μαθημάτων του σεμιναρίου πέτρας, που έγινε χθες το πρωί στη Συκή, παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας ο οποίος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του καθ' όσον το σεμινάριο αυτό υλοποιεί ο ΟΑΕΔ ύστερα από αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία.

Αυτό έγινε στα πλαίσια των προσπαθειών του να βοηθήσει τους νέους και τις νέες της περιοχής να ασχοληθούν μεθοδικά και αποτελεσματικά με την επεξεργασία της πέτρας που ως γνωστό εξορύσσεται από τα Λατομεία του Δήμου Αφετών.

Το σεμινάριο παρακολουθούν 25 νέοι και νέες. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των φορέων της περιοχής ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Σούρλα για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Στη συνέχεια ο κ. Σούρλας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
- Με την έναρξη του σεμιναρίου πέτρας στη Συκή δρομολογείται η υλοποίηση των αποφάσεων της ημερίδας που πραγματοποίησαν τα Σωματεία των Λατόμων Καλαμακίου, Νεοχωρίου και Συκής το Σεπτέμβριο του 2006 στο Νεοχώρι.

Απαιτείται τώρα από κοινού να επιδιώξουμε την υλοποίηση και των υπολοίπων αποφάσεων της ημερίδας όπως:
1. Υγιεινή εργαζομένων σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. Ασφάλεια εργαζομένων σε συνεργασία με το Υπουργείο Απασχόλησης.
3. Ίδρυση Μουσείου Πέτρας σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
4. Προβολή του προϊόντος που παράγεται
5. Οργάνωση σε σύγχρονη επιχειρηματική δράση.

Τελειώνοντας ο κ. Σούρλας πρότεινε να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη τον επόμενο μήνα στη Συκή για να εξεταστούν τα παραπάνω ζητήματα και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την πραγματοποίησή τους, πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1