Μαγνησία

23/8/2007

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟ Δ. ΑΦΕΤΩΝ


Το Δήμο Αφετών επισκέφθηκε χθες, για πολλοστή φορά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Σούρλας και συνομίλησε με τους πολίτες για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, ενώ έγινε αποδέκτης θερμών ευχαριστιών για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που έχει δείξει μέχρι σήμερα σε μια σειρά προβλημάτων, που είτε επιλύθηκαν, είτε έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση.

Ο κ. Σούρλας επισκέφθηκε το Καλαμάκι, το Νεοχώρι, τη Συκή, τις Αφέτες και την ΄Αφησσο και μεταξύ άλλων υπογράμμισε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες για το Πήλιο, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των λατόμων, αίτημα που εκκρεμούσε για χρόνια, αλλά και στην ίδρυση σχολής πέτρας, μοναδικής στην Ελλάδα, στην οποία οι νέοι θα μπορούν να μαθητεύουν και να εκπαιδεύονται στην επεξεργασία της πέτρας. Μάλιστα, όπως τόνισε, για τη λειτουργία της σχολής ήδη εξασφαλίσθηκε πίστωση ύψους 200.000€.

Ακόμη ο κ. Σούρλας σημείωσε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση του ανεκτίμητου πλούτου που αποτελούν τα εκατοντάδες είδη βοτάνων του Πηλίου, όπως άλλωστε καταδείχθηκε πρόσφατα σε ειδική επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία στο Βόλο.

Δεν είναι τυχαίο - υπογράμμισε ο κ. Σούρλας - ότι την περιοχή του Δήμου Αφετών οι νέοι άνθρωποι δεν την εγκαταλείπουν, ακριβώς γιατί βρίσκουν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να ζήσουν και να δημιουργήσουν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι «φυγόπονοι» ή «τυχοδιώκτες» και γι' αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν κι άλλες προοπτικές ώστε να ενισχυθεί η τάση αυτή, δεσμευόμενος ότι θα συμβάλλει προς τούτο με όλες του τις δυνάμεις.

Τέλος ο κ. Σούρλας στην Άφησσο, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ώστε με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί η άδεια για τη λειτουργία αλιευτικού καταφυγίου, που αποτελούσε ένα χρόνιο και πιεστικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1