Μαγνησία

11/8/2007

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ


Την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα ζήτησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που πρέπει να γίνουν στις περιοχές του Πηλίου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Εκτός από τις κατοικημένες περιοχές πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα έργα προστασίας του φράγματος Παναγιώτικο.

Αν δεν γίνουν άμεσα τα έργα αυτά υπάρχει κίνδυνος μετά από καταρρακτώδεις βροχές, που ευτυχώς αυτές τις ημέρες δεν σημειώθηκαν, να μεταφερθούν αποκαΐδια και άλλες ύλες στο φράγμα και ένα έργο ζωτικής σημασίας να καταστραφεί. Ήδη επισημαίνει ο κ. Σούρλας έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί τα συνεργεία, κάτι που έγινε για την Πάρνηθα προ δεκαπενθημέρου. Ίσως αυτό να οφείλετε στο γεγονός ότι την ευθύνη εκπόνησης των μελετών έχει τόσο το δασαρχείο όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ο κ. Σούρλας επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να είναι αμείωτο τον ενδιαφέρον σας που έμπρακτα δείξατε από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1