Μαγνησία

22/3/2005

ΑΝΑΦΟΡΕΣ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ


Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Σούρλας για την κοινότητα Τρικερίου:

1) Για την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
Αίτημα της Κοινότητος για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 100.000 ΕΥΡΩ προκειμένου να αγοραστεί το υπόλοιπο ½ του Πύργου Κουτμάνη (το άλλο ½ είναι ήδη στην κυριότητα της Κοινότητας). Ο πύργος αυτός αποτελεί μέρος ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αλληλένδετος με την ιστορία και το τοπίο και οι επισκέπτες του Τρίκερι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, να θαυμάσουν και να προβάλλουν το Τρίκερι και την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Πρόθεση της Κοινότητος είναι, ύστερα από την απαιτούμενη συντήρηση-αναπαλαίωση να στεγάσει: στον πρώτο όροφο τη βιβλιοθήκη και συνεδριακό χώρο, στον δεύτερο το ιστορικό αρχείο, το φωτογραφικό αρχείο, τα τρικεριώτικα κεντήματα και τη τρικεριώτικη φορεσιά, στο δε τρίτο όροφο τα διάφορα εκθέματα που αφορούν την τρικεριώτικη ναυτιλία.

2) Για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη.
Αίτημα της Κοινότητος για επάνδρωση του Αστυν. Σταθμού Τρικερίου προκειμένου να επαναλειτουργήσει επί 24ώρου βάσεως. Αιτιολογώντας την πρόταση αυτή η Κοινοτική Αρχή μεταξύ άλλων αναφέρει:
... είναι αποδεκτό ότι η αστυνόμευση από 42 χιλ. δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, ούτε προληπτική ούτε κατασταλτική. Έχουν συμβεί γεγονότα, ευτυχώς επί του παρόντος ελάχιστα, που χάριν της πρωτοβουλίας ιδιωτών απεφεύχθησαν σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Μπορεί στην περιοχή μας η εγκληματικότητα να είναι περιορισμένη, πλην όμως η έλλειψη της Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των κατοίκων δημιουργεί μια ανασφάλεια, δεν εξυπηρετούνται σε θέματα αρμοδιότητάς σας και νιώθουν πικραμένοι και εγκαταλελειμμένοι.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1