Μαγνησία

1-8-2008

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ


Την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής της Κάρλας, ζήτησε με παρέμβαση του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό.

Συγκεκριμένα ο Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Περί το τέλος του τρέχοντος έτους ολοκληρώνονται οι εργασίες του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας στη Μαγνησία και θα επακολουθήσει η πλήρωση με νερό του νέου ταμιευτήρα, 42.000 στρεμμάτων.

Μέχρι σήμερα την έκταση αυτή αξιοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής (Καναλίων και Κεραμιδίου) ως βοσκότοπο για τα ζώα τους, 25000 αιγοπρόβατα και 3.000 βοοειδή.

Είναι επομένως φυσικό επακόλουθο, μετά τον κατακλυσμό του ταμιευτήρα, οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα και να υποχρεωθούν να αναζητήσουν επειγόντως νέους βοσκότοπους για την διατροφή των ζώων τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η παρέμβαση του κράτους πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την μετεγκατάσταση των κτηνοτρόφων κατά τον κατάλληλο τρόπο, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στον κλάδο τους.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, προ τριετίας περίπου, συνέστησε ειδική για την μελέτη του προβλήματος πενταμελή επιτροπή. Η επιτροπή αυτή συνέταξε σχετική εισήγηση και το 2006 την παρέδωσε στην Διαχειριστική Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1