Μαγνησία

14-1-2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΤΗΜΟΝΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΡΛΑΣ


Να χορηγηθεί το εφάπαξ επίδομα κοινωνικής αποκατάστασης στους ακτήμονες και κτηνοτρόφους των παρακαρλίων περιοχών ζήτησε από την κυβέρνηση ο Γ. Σούρλας , με παρέμβασή του στη σημερινή συζήτηση σχετικά με την χορήγηση επιδόματος στους γεωργούς και ακτήμονες της Μεσοχώρας, όπου θα γίνει ο υδροηλεκτρικός σταθμός.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των παρακαρλίων περιοχών καθώς το 2000 αποβλήθηκαν οι ακτήμονες και κτηνοτρόφοι και τώρα –ενόψει της σύστασης της Λίμνης Κάρλας αποβάλλονται και οι εναπομείναντες χωρίς ωστόσο να τους δοθεί καμία αποζημίωση και μάλιστα –όπως υπογράμμισε ο κ. Σούρλας αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απόσταση τουλάχιστον 3 χλμ, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης και οι ακτήμονες και κτηνοτρόφοι των παρακαρλίων περιοχών , όπως συνέβη με νομοθετικές ρυθμίσεις σε άλλες περιοχές και αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως: στον ποταμό Μέγδοβα, στη λίμνη Κρεμαστών Αχελώου, στον Πηνειό ποταμό Ηλείας, στο Πολύφυτο Κοζάνης, στον ποταμό Μόρνο Φωκίδας, στο Σμόκοβο Καρδίτσας και στη Μεσοχώρα Τρικάλων.

Απαντώντας στον κ. Γ. Σούρλα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ευρεία συζήτηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1