Μαγνησία

31/1/2009

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ


Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για την περιοχή της Κάρλας και της ευρύτερης περιοχής ο κ. Σούρλας κατά την σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Κάρλας παρουσία του Γ.Γ. Περιφέρειας κ. Γκούπα, του ΤΟΕΒ Κάρλας και του πρώην Νομάρχη κ. Πρίντζου από το γεγονός ότι άρχισε η πλήρωση του Ταμιευτήρα με την έναρξη λειτουργίας των αντλιοστασίων και το κλείσιμο του θυροφράγματος ώστε να μην παροχετεύεται πλέον το νερό στον Παγασητικό.

Έτσι ένα όνειρο 20 και πλέον ετών άρχισε να γίνεται πραγματικότητα και ένα έργο ζωής τίθεται στη διάθεση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι τέτοια μεγάλα έργα δεν προσφέρονται για παραγοντισμούς, για μικροκομματική εκμετάλλευση και για πλειοδοσίες τοπικού ενδιαφέροντος από ορισμένους, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πάντα αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σούρλας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Σουφλιά ο οποίος άμεσα και συγκεκριμένα την επόμενη της συναντήσεώς τους ενέκρινε διάθεση πίστωσης 300.000 ευρώ προκειμένου να γίνεται επί τετράμηνου (Φεβρουάριος-Μάιος) μεταφορά νερού από τον Πηνειό στον Ταμιευτήρα της Κάρλας. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι δαπάνες των αντλιοστασίων σε προσωπικό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Η μεταφορά νερού στην Κάρλα θα πραγματοποιηθεί με τη λειτουργία των αντλιοστασίων στον Πηνειό και των αντλιοστασίων στον κόμβο Πέτρας του Ταμιευτήρα και με το κλείσιμο του θυροφράγματος ώστε να μην χάνεται το νερό στον Παγασητικό.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1