Μαγνησία

4-10-2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ


Τη λήψη άμεσων μέτρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από τον κόμβο Βελεστίνου μέχρι τη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Γ. Σούρλας επισημαίνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος και για το ίδιο θέμα, απέστειλε σχετική επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλία (ΔΕΣΕ και ΔΔΕ) και την Διεύθυνση Τροχαίας Βόλου προκειμένου να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την πρόληψη δυσάρεστων συνεπειών.

Συγκεκριμένα ο Γ. Σούρλας στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Άκρως επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στο οδικό τμήμα από τον κόμβο του Βελεστίνου μέχρι τη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. Οι μεγάλες απότομες αλλά και δυσδιάκριτες ανωμαλίες (σαμάρια) αποτελούν παγίδες για τους ανυποψίαστους οδηγούς, όταν εισέρχονται στο τμήμα, ακόμα και με κανονική ταχύτητα.

Αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται ζημιές στα οχήματα, αλλά κυρίως να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο και οι επιβαίνοντες σ΄ αυτά. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τμήμα, που παρόλο που ολοκληρώθηκε το 2004, δεν παρέχει καμία ασφάλεια ενώ βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα η παραλαβή του έργου από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για να μην υφίστανται δοκιμασία οι διερχόμενοι και για να μην θρηνήσουμε θύματα, επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1