Μαγνησία

24-2-2006

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ»


O κ. Σούρλας για την επανασύσταση των Καναλίων και άλλων κοινοτήτων του Νομού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ

Γιατί η Νέα Δημοκρατία στο προεκλογικό της πρόγραμμα:
- Επισημαίνει ότι η αναγκαστική συνένωση Δήμων ή κοινοτήτων έγινε, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς προηγούμενη μελέτη, με κομματική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.
- Υπόσχεται την άρση των αδικιών που είχαν προκύψει από τις αναγκαστικές συνενώσεις του προγράμματος «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ».

Και αυτό θα γίνει με Νόμο ή με τοπικά δημοψηφίσματα.
Αυτές τις δεσμεύσεις ανέλαβαν στο σύνολό τους οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Μαγνησίας καθώς και η τοπική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Αποτελούν και την προσωπική μου δέσμευση και είναι θέμα αρχής να είμαι συνεπής.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Στην περίπτωση των Καναλίων τόσο το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο , όσο και οι βουλευτές , δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν την αδικία και τα Κανάλια θα αποτελέσουν ξεχωριστό Δήμο ή Κοινότητα. Αυτή την δέσμευση επαναλάβαμε και οι τρεις τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. πρόσφατα και μάλιστα ενυπόγραφα και προτείναμε την επανασύσταση του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκηση Καναλίων. Σ΄ αυτή τη δέσμευση παραμένω και σήμερα αμετακίνητος, πράγμα που απέδειξα έμπρακτα με την κατάθεση της γνωστής τροπολογίας μου στη Βουλή των Ελλήνων, εκεί δηλαδή που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟ

Στην τροπολογία που κατέθεσα πρότεινα να δημιουργηθεί Κοινότητα και όχι Δήμος. Και αυτό γιατί δεν είναι εφικτή η σύσταση Δήμου δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία πρώην Κοινότητα που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενωθεί με τα Κανάλια. Επομένως είναι ανέφικτο με την υπάρχουσα Νομοθεσία να συσταθεί Δήμος. Άλλωστε οι προτάσεις που έχουν γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι μόνο για επανασύσταση κοινοτήτων και όχι Δήμων. Θα μπορούσα για ικανοποίηση των κατοίκων των Καναλίων να κάνω πρόταση για Δήμο Βοιβήιδος, αλλά αυτό όπως ανέφερα είναι εντελώς ανέφικτο και θα αποτελούσε εμπαιγμό, πράγμα που δεν ταιριάζει στις αρχές μου.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Στην τροπολογία μου συμπεριέλαβα και την επανασύσταση των πρώην κοινοτήτων (Αγίου Γεωργίου Φερών, Πλατάνου Αλμυρού, Γλώσσας Σκοπέλου, Ριζομύλου και Βρύναινας), γιατί μόνο οι κάτοικοι αυτών των πρώην κοινοτήτων με υπομνήματά τους ζήτησαν την παρέμβασή μου να επανασυσταθούν οι Κοινότητες. Επομένως είχα υποχρέωση να ανταποκριθώ στο αίτημά τους.

Θεώρησα υποχρέωση, δήλωσε ο κ. Σούρλας, να δώσω αυτές τις διευκρινίσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις για να τεθεί τέρμα σε περίεργες φημολογίες και συζητήσεις από εκείνους που δεν γνωρίζουν αυτές τις παραμέτρους ή από σκοπιμότητα διαστρέβλωνουν την πραγματικότητα. Επιθυμώ, κατέληξε ο κ. Σούρλας, να δηλώσω ακόμη μία φορά ότι η συνέπεια αποτελεί αξίωμα για μένα.

Με γνώμονα το καθήκον και τον σεβασμό στη θέληση των πολιτών καθώς και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχίσω να πολιτεύομαι χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και άλλες σκοπιμότητες.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1