Μαγνησία

13/9/2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ κ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών, όπου παρέστη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας έκανε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

1) Για τον κόμβο Βελεστίνου:

Μετά από συναντήσεις που είχε την προηγούμενη βδομάδα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος και τον Αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Ντούβα κατά τις οποίες επεσήμανε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η κατασκευή του κόμβου Βελεστίνου, αποφασίστηκε κατ' αρχήν η παραχώρηση της απαιτουμένης για το σκοπό αυτό έκτασης 12 στρ. από το ΠΕΒ με προϋποθέσεις όμως που θέτει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ. Για τη συζήτηση των προϋποθέσεων αυτών ο κ. Σούρλας θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο ειδική σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

2) Για την Υπέρεια Κρήνη (Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου)

Προωθείται η διαδικασία για την σύνταξη μελέτης αξιοποίησης της Υπέρειας Κρήνης. Ως γνωστόν με πρωτοβουλία του κ. Σούρλα προτάθηκε η ένταξη της Υπέρειας Κρήνης στο κοινοτικό πρόγραμμα INTERREG-ARCHIMED με σκοπό την προστασία, την ανάπλαση και την ανάδειξη της ιεράς πηγής.

3) Για τον Πύργο Νεμπόϊσα

Από το Υπουργείο Εξωτερικών εγκρίθηκε πίστωση 700.000.000 δρχ. για την ανακαίνιση του Πύργου Νεμπόισα στο Βελιγράδι, όπου ως γνωστόν εκτελέστηκε ο Ρήγας, καθώς και για την κατασκευή συνεδριακού κέντρου σε παρακείμενο χώρο το οποίο θα φέρει το όνομα ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ. Έτσι, εκτός από την γενέτειρά του, ο χώρος αυτός θα καταστεί σημείο αναφοράς για το Ρήγα, τον εμπνευστή της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

4) Για την Διαβαλκανική Διάσκεψη στο Βόλο-Βελεστίνο

Κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπ. Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση Διαβαλκανικής Διάσκεψης στο Βόλο – Βελεστίνο όπου θα λάβουν μέρος 34 Υπουργοί (Δημ. Τάξης, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης) από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη συμμετοχή και των ευρωπαϊκών αποστολών διαχείρισης κρίσεων (EUPM, PROXIMA, Αλθαία). Στόχος της Διάσκεψης θα είναι η δημιουργία ενιαίου χώρου συνεργασίας από τις χώρες της περιοχής και ο συντονισμός με τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα προς ενίσχυση της πολιτικής της Ε.Ε στους τομείς αυτούς.

5) Για το Ρολόι του Βελεστίνου

Προτίθεται ν' αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία πάντα με τη Δημοτική Αρχή, να ξαναγίνει το Ρολόι του Βελεστίνου, ένα σημαντικό μνημείο για την πόλη, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1907 και γκρεμίστηκε με το σεισμό του 1955. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το Δημ. Συμβούλιο.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1