Μαγνησία

14-8-2004

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ


Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα στο αίτημα του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ. Σούρλα για συνέχεια και ολοκλήρωση του Αποχετευτικού του Αλμυρού. Ο κ. Δούκας στην απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σας γνωρίζω, ότι μετά από την 14/06/2004 επιστολή σας και την εκδήλωση του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για την επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος, επαληθεύτηκε, ότι πράγματι, για το αναφερόμενο στο θέμα έργο, κρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) μη επιλέξιμες δαπάνες ύψους 5.222.364,13 €. Το γραφείο μου κατόπιν σχετικής έρευνας και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των σχετικών παρατυπιών πρότεινε στην αρμόδια Επιτροπή να εξετάσει τη δυνατότητα μειώσεως των μη επιλέξιμων δαπανών και μη απένταξης των έργων, η οποία σε τελική ανάλυση βλάπτει το εθνικό συμφέρον».

Η Επιτροπή στις 3/8/04 αποφάσισε ότι τελικά δύναται να συνεχιστεί η συγχρηματοδότηση του έργου. Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Σούρλας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του προς την Κυβέρνηση, γιατί τίθεται επιτέλους τέρμα σε μια μακροχρόνια περιπέτεια που ταλανίζει το Δήμο Αλμυρού, αφού όλοι οι δρόμοι παραμένουν επί χρόνια σκαμμένοι, η κυκλοφορία των οχημάτων αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, η πόλη κατακλύζεται από λιμνάζοντα νερά και σκόνη με συνέπεια βλαπτικές επιδράσεις στη δημόσια υγεία και οδυνηρές επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση και την τοπική οικονομία.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1