Μαγνησία

24-1-2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού-Βόλου. Αυτό αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Γ. Σούρλας, με σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η., κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις των κατοίκων τόσο του Αλμυρού όσο και ευρύτερα του Νομού Μαγνησίας, εφόσον αποφασιστεί η εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή.

Ο κ. Σούρλας, στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Μετά την απάντηση σας, σε προηγούμενη επιστολή μου, ότι μελετάται το ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού- Βόλου, η αντίδραση φορέων και πολιτών υπήρξε καθολική.

Η διαβεβαίωση σας, πως σε κάθε περίπτωση θα ληφθεί υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο επιλογής του Αλμυρού ως περιοχή εγκατάστασης, θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθεί να ισχύει.

Αν παρά ταύτα, το Συμβούλιο της Δ.Ε.Η. αποφασίσει να προβεί στην υλοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας, τότε θέλω να σας καταστήσω σαφές πως θα βρεθούμε όλοι, με κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας, απέναντι σε ό,τι τόσο θέτει σε κίνδυνο την ποιότητας της ζωής και του περιβάλλοντος μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν μεν την ανάπτυξη αλλά με αδιαπραγμάτευτη την προϋπόθεση πως θα αυτή θα εξασφαλίζει την ποιοτική διαβίωση τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έπειτα από όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο πως όχι μόνο δεν πρέπει να ληφθεί μια τέτοιου είδους απόφαση, αλλά πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε σχετική σκέψη».

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1