Μαγνησία

29-1-2008

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Γ. ΣΟΥΡΛΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΕΗ


Σε σφοδρή σύγκρουση εξελίχθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η., κ. Π. Αθανασόπουλο.

Παρά την επισήμανση του Αντιπροέδρου ότι η αντίδραση των κατοίκων, όχι μόνο του Αλμυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας για την ενδεχόμενη εγκατάσταση μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού- Βόλου υπήρξε καθολική, ο Διοικητής της ΔΕΗ έκανε λόγο για «αντιδράσεις που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» και δήλωσε πως η ΔΕΗ θα προχωρήσει στους σχεδιασμούς της, προσθέτοντας πως απόψεις, όμοιες με αυτή που διατύπωσε ο κ. Γ. Σούρλας, «θεωρούνται ως παρεμβάσεις στα εσωτερικά της ΔΕΗ».

Η Μαγνησία δεν είναι «κτήμα» της ΔΕΗ, ήταν η απάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής , ο οποίος ξεκαθάρισε στον κ. Αθανασόπουλο πως η απόφαση των κατοίκων, να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή, είναι οριστική και αμετάκλητη.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΟΥΡΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ

Το γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα, προκειμένου να επιδώσουν στον Αντιπρόεδρο επιστολές διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας από λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού-Βόλου, επισκέφτηκαν οι μαθητές και συνοδεύοντες καθηγητές του Γυμνασίου Σούρπης, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σούρπης επέδωσαν στον κ. Σούρλα δεκαέξι (16) επιστολές που έχουν ως παραλήπτη τον πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή, και στις οποίες οι μαθητές εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους για το ενδεχόμενο εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας, γεγονός που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Αντιπρόεδρο της Βουλής.

Στις επιστολές τους, και οι δεκαέξι μαθητές εκφράζουν την καθολική αντίθεση τους και ζητούν από τον Πρωθυπουργό να μην εγκατασταθεί η μονάδα στην περιοχή τους, επικαλούμενοι την εξασφάλιση ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.«Για ένα αύριο με υγεία. Μη μας καταδικάζεται σε μια γενιά «νεκρών». Σας παρακαλούμε αφήστε μας να ζήσουμε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της μια εκ των μαθητριών του Γυμνασίου Σούρπης.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1