Μαγνησία

30-1-2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΡΛΑ – ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


Δεν πρόκειται να εγκατασταθεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύσιμο λιθάνθρακα στην περιοχή του Αλμυρού χωρίς τη θέληση της τοπικής κοινωνίας.

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα.

Μετά την επιμονή του Προέδρου της ΔΕΗ να συμπεριλάβει στο μνημόνιο που θα υπογράψει με τους Γερμανούς εγκατάσταση της μονάδας στον Αλμυρό, ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση της Κυβέρνησης και να τεθεί τέρμα στην αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τον υπουργό ότι είναι καθολική η αντίθεση των φορέων και των κατοίκων της Μαγνησίας και ειλημμένη η απόφασή τους , σε κάθε περίπτωση, να μην επιτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι με δεδομένη την απόφαση πλέον την απόφαση των κατοίκων της Μαγνησίας και τη θέση της Κυβέρνησης ανεξάρτητα από τα σχέδια της ΔΕΗ, η μονάδα δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στον Αλμυρό.

Σε ότι αφορά τις απόψεις του Προέδρου της ΔΕΗ, ότι πρόκειται για οργανωμένη παραπληροφόρηση από ανταγωνιστές της ΔΕΗ και όλοι εμείς μπορεί να είμαστε θύματα ή ενεργούμενα συμφερόντων, ο κ. Σούρλας τις χαρακτήρισε ανυπόστατες, αυθαίρετες και προσβλητικές.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1