Μαγνησία

20-2-2008

Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΩΛΙΑ-ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


Δεν πρόκειται να εγκατασταθεί μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύσιμο λιθάνθρακα, στην περιοχή του Αλμυρού και γενικότερα της Μαγνησίας. Αυτό προέκυψε από την σημερινή συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, όπου ο κ. Σούρλας επανέθεσε το ζήτημα τόσο στον Διοικητή της ΔΕΗ, κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, όσο και στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια.

Ο κ. Σούρλας επεσήμανε ότι το σύνολο των φορέων και των πολιτών της Μαγνησίας, όχι μόνο απορρίπτει τον σχεδιασμό εγκατάστασης μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή αλλά αντιτίθεται ακόμη και στην σκέψη ενός τέτοιου ενδεχομένου.

«Σας μεταφέρω με τον πλέον κατηγορηματικό και υπεύθυνο τρόπο την εκπεφρασμένη άποψη των κατοίκων του Νομού να σταθούν απέναντι όχι μόνο στην εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα αλλά και σε ακόμη και σε κάθε συζήτηση για το θέμα αυτό» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενος στον κ. Αθανασόπουλο, και διευκρίνισε πως οι κάτοικοι της Μαγνησίας επιδιώκουν την ανάπτυξη χωρίς όμως, αυτή να θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της ζωής τους και το περιβάλλον.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Φώλιας όσο και ο Διοικητής της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλος διαβεβαίωσαν τον κ. Σούρλα και τα μέλη της Επιτροπής πως η βούληση των κατοίκων της περιοχής θα γίνει σεβαστή. Ο Αντιπρόεδρος, κατόπιν αυτής της διαβεβαίωσης τόνισε πως κάθε περαιτέρω συζήτηση και ανησυχία από πλευράς των πολιτών της Μαγνησίας, περιττεύει.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1