Μαγνησία

11/6/2009

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ


- Απαλείφθηκε από το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες η διάταξη που παρείχε τη δυνατότητα να γίνονται απαλλοτριώσεις από τα Ν.Π.Ι.Δ. ή από τα φυσικά πρόσωπα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Σούρλας μετά από την παρέμβασή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ικανοποιείται έτσι δίκαιο αίτημα ιδιοκτητών εκτάσεων στις Νηές όπου ως γνωστό δραστηριοποιείται η εταιρεία ARISTO DEVELOPERS ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι, όταν προ ημερών εκπρόσωποι των πολιτών της περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος Σούρπης επισκέφθηκαν τον κ. Σούρλα στο γραφείο του και έθεσαν υπόψη του το θέμα αυτό, ο κ. Σούρλας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριλαμβανόμενη στο σχέδιο νόμου αυτή διάταξη και υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απάλειψή του, πράγμα το οποίο και έκανε με επιτυχή έκβαση.

Έτσι, πέρα από τις διαβεβαιώσεις που δίδει η εταιρεία, τις οποίες μάλιστα δημοσιοποίησε δια του τύπου, ότι δε χρειάζεται άλλες εκτάσεις για την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης, με την τελική διατύπωση του σχετικού άρθρου 31 του σχεδίου Νόμου (απάλειψη της σχετικής διάταξης) δε θα παρέχεται καμία δυνατότητα απαλλοτρίωσης σε αυτή. Επομένως δε συντρέχει πλέον λόγος να ανησυχούν οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1