Μαγνησία

15/1/2008

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΟΣ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ


Σε επιστολή – παρέμβασή του προς την ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον Αλμυρό για το θέμα της εγκατάστασης Μονάδας Λιθάνθρακα της ΔΕΗ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας αναφέρει:

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδος λιθάνθρακα της ΔΕΗ στον Αλμυρό, όπως ενημέρωσα τηλεφωνικά και εγγράφως τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Π. Αθανασόπουλο, θα προκαλέσει καθολική αντίδραση φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Επ' ευκαιρία αυτής της συνάντησης θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει όχι μόνο κάθε ενέργεια αλλά και κάθε σκέψη για εγκατάσταση τέτοιας μονάδας να απορριφθεί.

Είναι αδιανόητο, σήμερα, τη στιγμή που ως Πολιτεία έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την τουριστική ανάπτυξη, να τίθεται θέμα εγκατάστασης τέτοιας μονάδας η οποία, βάσει επιστημονικών δεδομένων αλλά και διαπιστώσεων από τη λειτουργία της σε άλλες περιοχές, αντιστρατεύονται τους παραπάνω στόχους.

Άλλωστε, μπορεί η οποιαδήποτε βιομηχανική ανάπτυξη να γίνεται με χρήση άλλων μορφών ενέργειας, όπως π.χ. με αέριο, γεγονός που θα εξασφάλιζε την προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1