Μαγνησία

6/9/2007

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ


almyros-epeteios-apeleftherosisΜε συστηματικές και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές απευθείας ή μέσω κοινοβουλευτικών αναφορών και ερωτήσεων του ο Γ. Σούρλας ανέδειξε προβλήματα της περιοχής Αλμυρού βοηθώντας ουσιαστικά σε αρκετές περιπτώσεις στην αντιμετώπισή τους, όπως:

1) Αλιευτικό καταφύγιο στο Χοροστάσι

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ρυθμίστηκε νομοθετικά η εκκρεμότητα που υπήρχε σε πολλά αλιευτικά καταφύγια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό νομιμοποιήθηκε και η λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου στο Χοροστάσι Αλμυρού.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη με πρωτοβουλία του ιδίου πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη όπου αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου στο χώρο αυτό εκτός από τον ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών να οργανωθεί τόπος αναψυχής και διεξαγωγής ναυταθλημάτων με τη βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Βόλου.

2) Αξιοποίηση Όθρυος

Ύστερα από παρέμβαση του Γ. Σούρλα, με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, η Όθρυς εντάσσεται στο ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρας ανάπτυξης για τον τουρισμό για την επόμενη 15ετία.

Έτσι επιτέλους θα αξιοποιηθεί η Όθρυς μια ορεινή περιοχή με ιδιαίτερα φυσικά γνωρίσματα που διαθέτει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται πολύ κοντά το πολιτικό αεροδρόμιο της Αγχιάλου και γενικότερα σε μια περιοχή που αποτελεί τον καλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της περιφέρειας σε όλη τη χώρα.

3) Δημιουργία υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου στον όρμο «Τηλέγραφο»

Την δυνατότητα αξιοποίησης των ενάλιων αρχαιοτήτων ευρημάτων διερεύνησε ο Γ. Σούρλας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και προτείνει τη δημιουργία υποβρύχίου αρχαιολογικού πάρκου προκειμένου ο θαλάσσιος βυθός της περιοχής του Τηλέγραφου να καταστεί τουριστικά επισκέψιμος.

4) Πυροσβεστικοί οικίσκοι στον Αλμυρό

Μετά από ενέργειες του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο πυροσβεστικοί οικίσκοι για τη στέγαση των υπαλλήλων της υπηρεσίας στον Αλμυρό. Επιλύθηκε έτσι ένα σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν, δεδομένου ότι οι συνθήκες στέγασης στο οίκημα που υπήρχε, κατασκευασμένο από αμίαντο, ήταν ανεπαρκείς και ανθυγιεινές.

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται ο Γ. Σούρλας βρίσκεται κοντά στους Αλμυριώτες με τους οποίους συνδέεται φιλικά και συνεργάζεται επί δεκαετίες ολόκληρες. Συχνά μάλιστα αναφέρεται με καμάρι σ' αυτήν τη σχέση και δεν παραλείπει να επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες του γιατί σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις – και είναι πολλές – τον τίμησαν ιδιαίτερα με την ψήφο τους γεγονός που ο ίδιος έχει την πεποίθηση, ότι θα συμβεί και στις επικείμενες εκλογές.

 

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1