Μαγνησία

29/8/2007

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ


Έντονο, συνεχές και ουσιαστικό υπήρξε το ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα για την Επαρχία Αλμυρού και τους κατοίκους της.

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλλά και ενδεδειγμένες παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές ανέδειξε προβλήματα της περιοχής και βοήθησε στην αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριοποίησής του διοργάνωσε κατά την τελευταία διετία τις παρακάτω συγκεντρώσεις και συσκέψεις για ζητήματα ευρύτερης σημασίας αλλά και για προβλήματα κοινωνικών ομάδων.

1) Σύσκεψη για την ανάπτυξη της Επαρχίας Αλμυρού στην οποία παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η σύσκεψη αυτή, τόνισε ο κ. Σούρλας με το πέρας των εργασιών της, αποτελεί αφετηρία για την ανάπτυξη της Επαρχίας Αλμυρού. Με το άρτιο συγκοινωνιακό κόμβο που διαθέτει (αν προστεθεί μάλιστα και η σιδηροδρομική σύνδεση) μπορεί να καταστεί πόλος ανάπτυξης με βιομηχανικές, μεταποιητικές και διαμετακομιστικές δραστηριότητες.

Το θαλάσσιο μέτωπο και η Όθρυς προσφέρονται για τουριστική ανάπτυξη με τις απαραίτητες βέβαια υποδομές όπως είναι η παραλιακή οδική σύνδεση από Αγχίαλο μέχρι Αχίλλειο και ειδικότερα για την Όθρυ υποδομές βάσει χωροταξικού σχεδιασμού.

Με την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά αλλά κυρίως το φράγμα του Ενιπέα στο Παλιοδερλή μπορεί να αρδευθούν 150.000 στρέμματα και με το μισό νερό μπορεί να ποτισθεί το σύνολο των εκτάσεων του Αλμυρού, γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή των αγροτών της περιοχής.

2) Ειδική σύσκεψη για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Επαρχίας Αλμυρού

Μετά την ειδική σύσκεψη που διοργάνωσε ο κ. Σούρλας με κλιμάκιο του ΟΣΕ στον Αλμυρό στις 28/4/2007 έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο ΟΣΕ ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της Επαρχίας Αλμυρού». Αυτή είναι η διαπίστωση μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Διοίκησης του Οργανισμού.

Να συνδεθεί η περιοχή του Αλμυρού (Βιομηχανική Περιοχή, Πολιτικό Αεροδρόμιο) με τη σιδηροδρομική γραμμή Βόλου-Βελεστίνου. Στη συνέχεια επιδίωξη πρέπει να είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τη Στυλίδα. Με τη σύνδεση αυτή θα επιτευχθεί η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά εμπορευμάτων και μετακίνηση επιβατών. Για το θέμα αυτί ο κ. Σούρλας απευθύνθηκε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στον Υπουργό Μεταφορών.

3) Συναντήσεις με κτηνοτρόφους

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους στην Ανάβρα και στον Αλμυρό.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τους κτηνοτρόφους για θέματα της αρμοδιότητάς τους και απάντησαν σε συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσαν. Τις προτάσεις των κτηνοτρόφων για τη βελτίωση του κλάδου τους ο κ. Σούρλας διαβίβασε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ προκειμένου να συμπεριληφθούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις που προετοιμάζονται και στην τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

4) Συναντήσεις με βαμβακοπαραγωγούς

Σε συγκέντρωση βαμβακοπαραγωγών της περιοχής, που έγινε με πρωτοβουλία Γ. Σούρλα, εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής η ζημιά που υπέστη η παραγωγή βάμβακος στο Νομό είναι πρωτοφανής και σίγουρα η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζεται ότι η αποζημίωση που μπορεί να δώσει ο ΕΛΓΑ βάση του ισχύοντος κανονισμού θα ανέλθει στο ποσό των 12 ευρώ ανά στρέμμα, το οποίο ο κ. Σούρλας χαρακτήρισε ανεπαρκέστατο. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη δέσμευση να παρέβη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και να ζητήσει να αυξηθεί στο ύψος των 20 ευρώ ανά στρέμμα το οποίο και επιτεύχθηκε τελικά.

5) Ημερίδα για τα βιοκαύσιμα

Οι αγρότες της περιοχής παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ημερίδα για την παραγωγή βιοκαυσίμων όπως βιοντίζελ (πετρέλαιο) και βιοαιθανόλη (βενζίνη), ζητώντας να ενημερωθούν για το κόστος της όλης διαδικασίας και την απόδοση ανά στρέμμα.

Ο κ. Σούρλας χαρακτήρισε ιδιαίτερα παραγωγική την όλη εκδήλωση ενώ έγινε δεκτή η πρότασή του για σύσταση επιτροπής από τοπικούς παράγοντες και επιστήμονες που θα ερευνήσουν με τεκμηριωμένο επιστημονικό τρόπο την προοπτική παραγωγής βιοκαυσίμων στην Μαγνησία.

6) Ενημερωτική εκδήλωση για ναρκωτικά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παλιό Γυμνάσιο Αλμυρού με κύριο ομιλητή τον καθηγητή Ιατρικής, πρώην αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντ. Κουτσελίνη.

Ήδη δύο μέρες πριν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλμυρού και ο κ. Σούρλας ως Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου εγκαινίασαν μια νέας μορφής συνεργασία, με τη διανομή έντυπου υλικού στα σχολεία, αλλά και στους δρόμους της πόλης, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών πρωτίστως, αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στο πρόβλημα.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1