Μαγνησία

4/4/2007

Συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής Αλμυρού


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας επισκέφθηκε την πόλη του Αλμυρού και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της περιοχής. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία ενόψει μάλιστα της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί μετά της γιορτές κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σούρλα παρουσία του Γ.Γ. της Περιφέρειας, των Δημάρχων Σούρπης,Πτελεού καθώς και του Προέδρου της Κοινότητας Αναύρας και όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να συζητηθεί το σύνολο των προβλημάτων της Επαρχίας Αλμυρού.

Στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών που έθεσε ως προτεραιότητα ο Δήμαρχος, αποφασίσθηκε σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Μέτωπο να πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων. Ευρεία συζήτηση έγινε για το αλιευτικό καταφύγιο στο Χοροστάσι στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας ο Αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς και ο Διευθυντής κ. Τσούκας, του Λιμεναρχείου ο κ. Υπολιμενάρχης, του Σωματείου Ναυτικού Ομίλου Βόλου.

Μετά την ενημέρωση του κ. Σούρλα ότι με νομοθετική ρύθμιση την οποία πρότεινε στην Βουλή παρέχεται η δυνατότητα νομιμοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου, συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών προκειμένου στο χώρο αυτό εκτός από τον ασφαλή λιμενισμό των αλιευτικών σκαφών να γίνει τόπος αναψυχής και ναυταθλημάτων με την βοήθεια του Ναυτικού Ομίλου Βόλου που εκπροσωπούσε ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γάτος.

Μετά την συνεδρίαση ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι η Επαρχία του Αλμυρού είναι από τους σπουδαιότερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην χώρα μας αφού διέρχεται η Εθνική Οδός, διαθέτει πολιτικό αεροδρόμιο, λιμάνια και πολύ σύντομα σιδηροδρομική σύνδεση και τόνισε ότι αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1