Μαγνησία

16/2/2007

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Ευρεία σύσκεψη για την εξέταση των προβλημάτων της Επαρχίας Αλμυρού καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαγράφονται για την περιοχή ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό μετά από συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Φ. Γκούπα στη Λάρισα.

Κατά την συνάντηση αυτή ο κ. Σούρλας συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για τα γενοκότερα προβλήματα του Νομού Μαγνησίας και ειδικότερα της περιοχής Αλμυρού. Επεσήμανε ότι η Επαρχία Αλμυρού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ο σημαντικότερος πόλος ανάπτυξης στην Κεντρική Ελλάδα. Η προοπτική αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί τον πλέον άρτιο συγκοινωνιακό κόμβο αφού διαθέτει πολιτικό αεροδρόμιο, λιμάνι, διέρχεται από αυτή η ΠΑΘΕ και επίκειται η σύνδεσή της με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Πάνω στα πλεονεκτήματα αυτά μπορεί να χαραχθεί μια αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα ενισχύσει όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και ευρύτερα του νομού και της χώρας.

Ο κ. Γκούπας ανταποκρίθηκε στην πρόταση του κ. Σούρλα να πραγματοποιηθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη στον Αλμυρό με την συμμετοχή των τριών Δημάρχων της Επαρχίας, του Κοινοτάρχη Ανάβρας και εκπροσώπων φορέων της περιοχής και της ΝΑΜ.

FacebookTwitter

01-9999ff

footer1